Hvad er Argentinsk Tango


  Tangoen beskrives ofte med nøgleord som: Intimitet, sensualitet, varme, lidenskab og en euforisk tilstand når musik, partner og gulv bliver ét!

  Bliver man først grebet af dansen, kan den blive en livslang passion, der stort set kan nydes overalt i verden og man kan sagtens opnå en god danseoplevelse med en partner som er på et højere eller lavere niveau end ens eget, hvis blot kontakten og samhørigheden er tilstede.

  En improviseret dans

  Tangoen er en improviseret dans – det vil sige, at føreren (ofte herren) “finder på” dansen undervejs. Ud fra en række simple trin, der kan opfattes som byggeklodser, sætter han dansen sammen undervejs, og fortæller med sit kropssprog følgeren (ofte kvinden) hvilke trin, han gerne vil at hun danser.

  At føre og at følge

  Essensen i tangoen er kommunikationen mellem parret. Med små bevægelser i overkroppen fortæller føreren i hvilken retning, han gerne vil have at følgeren bevæger sig, og i hvilket tempo. Det er så op til følgeren at fortolke og udføre bevægelsen – og igen op til føreren at mærke efter hvordan kommunikationen bliver fortolket og lynhurtigt indrette sig efter den, og fortsætte med næste trin.

  På den måde bliver dansen til en intens, ordløs dialog, som kræver nærvær fra begge parter.

  Mange stilarter – og mange holdninger

  Der er mange måder at danse tango på. Nogle danser helst i en helt tæt fatning, der ligner et varmt kram. Andre danser i en mere åben fatning der giver mulighed for større ben bevægelser. Nogle nyder at eksperimentere med svære trin, hvor man f.eks. kortvarigt hænger ude af balance støttet af hinanden, andre nyder mere at lege med rytmen og at understøtte musikken med trinene.

  Sidst opdateret: 12-07-2020
  Hold i dag

  Nyheder

  Sponsorer

  Instagram