Nyhedsbrev fra Tango Aalborg 21. juni 2020

 

Langsom kontrolleret tangoopstart -Corona Nyt

Tangolysten har næppe været større end lige netop nu. Og vi ved, at I længes efter at røre pusselankerne, favnes og at høre de smukke melodier igen. Mange har stillet sulten med individuelle eller par-videokurser på nettet eller selvinstrueret sig via Youtube. Og godt for det. Andre har nydt film og bøger og er blevet inspireret af disse.  I mens er de offentlige regler - på trods af åbninger - stadigvæk ret så stramme. Indtil nu åbner reglerne kun op for dans med fast partner, hvilket reducerer vores dansekollektiv til en pardanserklub.  Og vi må bede Jer om at strække tålmodigheden endnu længere…

Vi har længe villet informere Jer alle om bestyrelsens tanker om de nye regler, og hvilke konsekvenser de får for os, efter at regeringens fase 3 blev sat i værk med virkning fra torsdag 11. juni. Her er de:

I regeringens og folketingets fase 3 -åbning ligger der nogle kontante restriktioner:

·         Max 50 personer samlet. (Fra 8. juli lempes der til 100 prs og til 200 prs pr. 8. aug.)

·        Indendørs skal der være min. 4 m2 pr. pers. ved fysisk aktivitet og 2 m2 pr. inaktiv deltager.

·         Man skal under fysisk aktivitet (dans) holde 2 m´s afstand til andre dansepar.

·         Der skal være gode hygiejne- og ventilations rutiner.

Bestyrelsen har derfor udarbejdet nogle klare tango-corona-regler, som vi alle skal opfylde, når vi optræder på Kulturbroen. (vedlagt).

Dem bedes i alle nærlæse og studere ! Alle har et ansvar for at overholde disse. Reglerne er ligeledes sat op på opslagstavlen i Kulturbroen.

Reglerne indebærer efter vores udregninger bl.a., at der ikke kan være mere end 11 par på dansegulvet incl. underviserne. Dvs. at der til de kommende hold i kvartal 3 og 4 i 2020 ikke kan være mere end 10 par på hvert hold.

Vi har samtidig måttet regne på, hvad det betyder, hvis vi sætter os på bænkerækkerne. Dette indskrænker nemlig dansegulvet. Se opstillingen i regelsættet.

Hvordan opfører vi os korrekt ?

Som dansere tvinger vi os selv til at konstatere, om vi er sunde og raske og ikke fremviser corona-symptomer af nogen art, når vi skal danse og mødes med andre.

Samtidig skal vi have fast partner ved en danse-event, og vores iver efter at prøve dansen med andre og mikse må vi styre, indtil reglerne åbner op for dette. Det betyder ikke, at man som single er sat af. Singler kan, ligesom alle andre, spørge en anden ledig eller en ledig taxadanser, om de vil danse ved en bestemt begivenhed. Det beror naturligvis på tillid og kan uddybes gennem samtale og interview med hinanden. Der er ikke stillet krav om brug af mundbind i dansen. Man er dog velkommen til selv at medbringe værnemidler.

Foreningen har indkøbt 3 flasker spritgel til stedet, hvor vi stiller en på hvert toilet og en i salen. De er placeret i en særlig Corona-kasse i vores tangoskab, hvor alle kan finde dem. Her ligger også engangs handsker, man kan bruge til slutrengøring for de, som har tjansen.

For ikke at bruge fælles service fra køkkenet, har vi valgt at sige, at folk selv må tage deres eget spiselige eller drikkelige med og ikke dele krus, bestik o. l. med andre. I samme øjemed skal alle rydde op efter sig selv.

Endelig beder vi alle overveje, hvordan I undgår at stimle sammen i entreen og overskride det almene krav om at være 1 m fra hinanden, når I kommer og går. God håndhygiejne og løbende aftørring af dørhåndtag, frie borde, IT-anlægs taster o.l. indgår i vores gode hygiejnerutiner.

Samarbejde med forvaltningen og Ældresagen

Vi har, efter en snak med ældresagen om rengøring og forventningerne til vores del af denne, rettet henvendelse til Kulturforvaltningen omkring samme. I kan måske huske, at brugerrådet er nedlagt for Kulturbroen med Ældresagen i spidsen hvilket gør, at vi selv skal være opsøgende og innovative.  Her var svaret, at der ikke er opprioriteret økonomi eller flere timer til daglig rengøring af Kulturbroen. Der bliver fremover fortsat med 2 x ugentlig rengøring (Tir, Tors) ligesom sædvanligt.

Omvendt forventer de, at vi lever op til daglig standard + dét, som vi har pålagt os selv for at følge reglerne. De ønsker ikke at sponsorere vores spritgel eller handsker. De havde ingen indvendinger til vores Coronaregler i øvrigt. Vi har valgt at sige, at der skal udluftes min. 10 min mellem hvert hold eller drop in for at sikre ordentlig ventilation.

Kulturforvaltningen har i øvrigt meddelt os, at der er lukket i juli 2020 måned på Kulturbroen.

Sommertango i Karolinelund – måske ?

Det er endnu uvist om Park & Natur vil give os grønt lys for sommertango i Pavillonen i Karolinelund. De har således udbedt sig en skriftlig redegørelse over hvem, hvad, hvor og hvornår samt hvilke regler, vi agter at danse under (dvs. udendørsregler). Vi skal ligeledes redegøre for det forventede antal deltagere, førend de kan vurdere, om der kan komme et Ja. Nu afventer vi så et svar på dette. I forhold til reglerne råder vi over 4 ruller a 12 m2. Dvs at vi reelt kan være 6 par på dansegulvet ad gangen. Hvis vi lægger den flade betonpiste (3x3 m) til i Pavillonen er nok plads til 1 par ekstra -alt i alt 7 par. Hvis vi får Ja….

Samtidig skal vi have opstillet en aftale med os selv, hvem der vil sikre ikke bare spilleliste og musikanlæg (”Lydpotten”), men nok så meget, hvem der vil transportere vores 4 linoleumsruller + tilbehør, som pt. er stationeret i Pulterkammeret ved siden af Kulturbroen. Vi har tidligere haft det stående i det fælles Møllehus i Karolinelund, hvor vi fik frastjålet vores gaffatape og spændestropper til rullerne men beholdt kartoffelmelet, rullerne og vores vogn. Med andre ord: Det er sikrest men også besværligst at beholde rullerne i Pulterkammeret. Jeg har selv adgang til en trailer. Så husk det – de som vil være med på sommertango - Henvend Jer til undertegnede (Trygve 2751 8583) og lav aftaler om søndagstjanser i juli. Så vi melder ud, når vi ved mere.

Undervisning i kvartal 3 og 4, 2020.

Sammen med undervisergruppen har bestyrelsen for nylig planlagt vores efterårssæson 2020. Holdundervisningen kommer op på vores nye hjemmeside her pr. 1. august. (Vi skifter faktisk hjemmeside i juli måned??)

Programmet kommer til at se således ud :

 

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Søndag

Kl 17.30 -19.15

Nellie/Peter

Begynder Tango

18.00-20.00

Bo /Silvia

Letøvet 1+

Kl. 17.30-19.15

Helle/Lasse

Letøvet 2+

Kl. 19.00-20.45

Peter/ Nathalie

Milonga for Begynder

Kl. 16.00 -17.45

Gunner Svendsen

Begynder tango

Kl 19.30 – 21.15

Nellie/Peter

Tango for dansere uden fast dansepartner

 

Kl. 19.30- 21.30

Susanne/Trygve

Letøvet 2+

 

Kl. 18.00 – 19.45

Gunner / Susanne

Øvet hold

 

 

 

 

Kl. 20.00-22.00

Drop in

 

Det bliver en fortsættelse af de tidligere hold med undervisere samt nogle nyskabelser :

·       Et nyt kursus hvor Nellie og Peter inviterer til ”Tango for singledansere”, fordi der savnes et godt tilbud til de, som mangler en fast dansepartner.

·       Og samtidig siger vi velkommen til en ny underviser, Nathalie Ina Kühn, som sammen med  Peter byder ind med ”Milonga for begyndere” på torsdage i kvartal 3. På det seneste har der ikke har været tilbud om den dejlige milongadans i El Abrazo, bortset fra Gunner/ Ann Berits spændende weekend workshops.

 

Arrangementer i august og september i øvrigt

Når vi skal løfte sløret for vores august arrangementer, bedes I notere følgende:

·         Onsdag den 5. aug. Medie foredrag med Trygve Engen om Tango dansens og dens historie.

·         Der er kvindeteknik med Valerie Soulam 15. aug. kl. 13.00-15.00.Se hjemmesiden 1. aug.

·         Der er herreteknik med Gunner Svendsen 15. aug. kl. 15.00-17.00 Se hjemmesiden 1. aug.

·         Lørdag d. 22. aug. inviterer den gode tanguero Walther Rahbæk alle Tango Aalborgs medlemmer til 60 års fødselsdag: 

             Kl. 9.00 – 11.00 til Morgen-tango med rundstykker på Kulturbroen
             Kl. 20.00 – 24.00 til 60-års Fest milonga i Fjordparken

 

 

Sommerfest lørdag d.  5. September !

Vores elskede sommerfest i juni blev desværre aflyst pga. Corona. Derfor besluttede bestyrelsen at tænke fremad og satse på en ny. Vi har sat en foreløbig sommerfestdato til den 5. september, som I alle bedes skrive ind i Kalenderen. Vi håber naturligvis, at Corona-restriktionerne reduceres yderligere og ved jo, at regeringen pr. 8 august giver lov til at være 200 mennesker samlet under et tag- ud fra de planlagte regler. Derfor har vi lagt billet ind på et så stort danselokale som muligt dvs. Klitgården, som med sine 200 m2 dansegulv tillader 50 prs (25 par) at danse samtidigt + folk i sidefløjen. Vi håber inderligt, at Corona-reglerne tillader, at vi kan danse på tværs til den tid.

Vi har samtidig fået fornøjelsen til at introducere jer til det dygtige og populære norsk-argentinske tangoorkester El Muro, som vi tror vil kunne peppe vores sommerfest rigtig godt op. Orkesteret er en kvartet og i kan finde mere om dem på nettet. Det hører I naturligvis nærmere om.

Indtil vi ses - God sommer til alle.!                                                                           Trygve Engen

 

 

 

 

 

 

 

Nyheder

Sponsorer